منو

گوناگون

ساختن تالارهای پذيرايی

گوناگون

دستور العمل ساختن تالارهاي پذيرايي

در سال 1397 كارشناسان بهداشت محيط و حرفه اي در پي در خواست اداره محترم تشكل و امور صنفي مراكز بهداشت در مركز بهداشت شماره يك حضور بهم رسانيده و پيرامون وضعيت بهداشت اماكن تالارهاي پذيرايي، باغ تابستاني و باغ سرا و كبابي و حليم نظرات و پيشنهادات خود را مبتني بر فرم آئين نامه مقررات بهداشت محيط به شرح زير اعلام نمودند.

تالار پذيرايي :

  • الف) نوع پوشش ديوار آن مطابق با آئين نامه مقررات بهداشت محيط باشد.
  • ب) كف و شرايط آن مطابق با آئين نامه مقررات بهداشت محيط باشد.
  • ج) ارتفاع ديوار در سالن پذيرايي حداقل چهار متر در نظر گرفته شود.
  • د) تعداد سرويس بهداشتي به ازاء هر 25 صندلي يك دستگاه توالت و يك روشوئي و حداقل يك چشمه توالت فرنگي نيز در نظر گرفته شود.
  • مكان هايي براي سرو غذا ، ميوه ،   شيريني، بستني و نوشيدني ها در نظر گرفته شود.
  • آشپزخانه تالار: مطابق با ضوابط و معيارهاي فرم آئين نامه آشپزخانه باشد.
  • هـ) داراي پاركينگ مناسب باشد.

باقي موارد ساختماني و ابزار و لوازم كار و بهداشت فردي و محيطي مطابق با فرم آئين نامه بهداشت محيط دارا بودن و سيله حمل و نقل بهداشتي و مجوز دار براي جابجايي مواد خوردني ، آشاميدني الزامي است.

در صورتيكه مكان فاقد آشپزخانه باشد لازم است مسئوليت تهيه غذا و آدرس محل تهيه آن در تنظيم قرار داد با مشتري مشخص و درج گردد.

مالك و متصدي موظف است محل هايي را كه قرار داد تهيه غذا و مواد خوردني دارد شناسايي و كتباً مراكز بهداشت اعلام نمايد.

باغ تابستاني :

  • - براي ساخت و ساز و آماده نمودن محيط و واحدهاي ساختماني منوط به اخذ مجوز از سازمان هاي ذيربط و مراكز بهداشتي باشد بطوريكه نقشه اجرايي آن را قبل از احداث به تأييد مقامات بهداشتي برسد.
  • - وضعيت و تعداد سرويس بهداشتي  مطابق تالارهاي مسقف و معمول باشد.
  • - اتاق عقد و رختكن بانوان و محل هاي سرو غذا و پذيرايي  و قسمت شستشو و نگهداري مطابق مندرجات تالارهاي پذيرايي مسقف و معمول باشد.
  • - در صورت دارا بودن آشپزخانه مطابق با فرم آئين نامه بهداشتي آشپزخانه باشد.
  • - در نظر گرفتن وسيله بهداشتي حمل و نقل  مواد غذايي  داراي مجوز و قابل  قبول مركز بهداشت الزامي است.
  • - در صورتيكه باغ فاقد آشپزخانه باشد.
  • - امكانات محل سرو غذا و نوشيدني وخوردني با حداقل  مساحت 80 متر مربع در نظر گرفته شود.
  • - كف و محوطه قسمت هاي پذيرايي و باغ از جنس مقاوم و قابل شستشو باشد.
  • - متصدي و مديريت باغ تابستاني موظف به تنظيم قرارداد با مشتري بوده و مسئوليت تهيه غذا و مواد خوردني با مشخص بودن آدرس محل تهيه و درج در قرار داد الزامي است.
  • - باغ هاي تابستاني در صورتيكه داراي تالار پذيرايي مسقف باشد بايد شرايط تالار را فراهم و لحاظ نمايند.
  • - آب مصرفي در باغ سرا و امثالهم بايد به تأييد مقامات بهداشتي برسد و بقيه موارد  ساختماني و ابزار كار و بهداشت فردي و محيطي و شاغلين مطابق با فرم آئين نامه مقررات بهداشت محيط باشد.
  • - سيستم جمع آوري و دفع زباله و فاضلاب بايد برابر ضوابط بهداشتي باشد.

سفره خانه سنتي :

مساحت آشپزخانه بدون احتساب سالن پذيرايي و متناسب با آن شامل محل هاي پخت و آماده سازي و كار و محل استقرار يخچال و ابزار كار و سردخانه و سرويس بهداشتي كارگران حداقل 100 متر مربع با ارتفاع حداقل چهار متر در نظر گرفته شود.

شرايط سالن پذيرايي :

  •  وضعيت ساختماني آن مطابق با آئين نامه مقررات بهداشت محيط و ارتفاع سالن پذيرايي
  • عرضه و استعمال مواد دخاني در اماكن عمومي و تهيه و توزيع مواد غذايي بويژه در سفره خانه ممنوع است.
  • تعداد سرويس هاي بهداشتي به ازاء هر 25 صندلي (شش تخت چهار نفره) يك توالت و يك دستشويي و در نظر گرفتن يك دستگاه توالت فرنگي (زنانه و مردانه مجزا)

واحد كبابي و حليم :

  • 1- بدون  احتساب سالن پذيرائي ، كارگاه آن داراي حداقل مساحت 50 متر مربع و ارتفاع 4 متر و با در نظر گرفتن سرويس بهداشتي كارگران قبل از احداث نقشه اجرايي آن بايد به تاييد مقدمات بهداشتي برسد.
  • 2- در صورت وجود سالن پذيرائي ايجاد سرويسهاي بهداشتي زنانه- مردانه متناسب با تعداد صندلي ها و با شرايط مندرج در فرم آئين نامه مقررات بهداشت 

کلیدواژه ها : وام برای ساخت تالار عروسی ، استانداردهای تالار پذیرایی ، نقشه تالار پذیرایی ، ریز فضاهای تالار عروسی ، برنامه فیزیکی تالار عروسی ، مطالعات طراحی تالار عروسی ، ابعاد استاندارد تالار عروسی ، ابعاد تالار عروسی

مطالب جالب

مطالب دیدنی

منتخب سردبیر